Inger Fuchs Keramik

Min lilla verkstad på Blekingegatan 27, Helsingborg, väntar på att jag ska starta med nytt knådande. En ugn är tömd och många av sakerna som vilsna hundar och livsträd finns nu på Karla konsthantverk.

Har du vägarna förbi så kom och se ”krågorna” flyga och ”pjoddarna” tjattra.

Karla konsthantverk har flyttat från Helsingborg till Borstahusen, Nedre gatan 148.

@karlakonsthantverk

#pippipapjoddar #pippipåpjoddar #ingerfuchs  #keramisktcenter #karlakonsthantverk

Tack alla nya kunder som via Vetlanda Konstförening i vackra huset i Apoteksparken köpt många av mina fåglar. 

Jag känner mig stolt!

Har du hittat mig på FACEBOOK, "Pippi på pjoddar" eller på Instagram #ingerfuchs eller #pippipapjoddar

2019-08-07

Krågor, pjoddar, doggar och vättar är några av de filurer och figurer som jag formar i lera för att roa mig själv. En glädje är då de även roar andra. Många stannar vid mina saker på utställningar eller i de butiker jag är representerad i för att just skratta. 

Tänk vad härligt! 

Jag skojade länge att jag hade "Pippi på pjoddar". "Pjoddar "är en skånsk ord för småfåglar. Mina fåglar är små, ibland större, ibland byter de färg och blir då "Krågor" , ibland - eller ganska ofta visar de sin"förvedna" /nyfikna sida.

Min pappa hade ett stort intresse av att skåda fåglar. Jag är uppvuxen med fågelläten, fågelböcker och fågelutflykter. Farfar var en ordkonstnär, som bl a myntade "Storfotad buffstare". Själv blev jag kallad för en "Småfläckig sumphöna", kanske för att jag ofta just hade lite fläckar på tröja och byxor, efter dagens lek .

Välkommen in!

Klicka på bilderna för en närmare titt!